Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Opleiding

Tijdens mijn intensieve maar tijdrovende opleiding te Anderlecht, ben ik via Arjan, een bevriende noorderbuur met dezelfde mening gestuit op een alternatief, weliswaar in Amerika, Oklahoma. De uiterst doelgerichte opleiding alsook het lonkende avontuur, deden mij vrij snel beslissen deze stap te zetten. Een beslissing die ik mij tot op heden niet heb beklaagd.

Oklahoma Horseshoeing School, een opleidingscentrum onder leiding van Headinstructor Jack Roth, master-farrier and veterinarian. Onder toezicht van Jack zelve en zijn team instructors, heb ik mij, met mijn Brusselse basis als bagage, volledig kunnen ontplooien en bekwamen in de hoefsmederij. Dat in combinatie met hun fascinerende wijze van “horsemanshipping” maakte dat ik met deze opleiding de perfecte keuze had gemaakt. Ook de mogelijkheid om de hoeven te aanschauwen van paarden die in de vrije natuur leven was verruimend! Het was een fijn moment hier te mogen gradueren.

De tientallen paarden, dagelijks aangebracht door “horse-owners” uit de streek, werden onder degelijke begeleiding, stuk voor stuk professioneel gekapt en beslagen. Zowel “pre-fabricated-shoes” als eigengemaakte ijzers werden vakkundig aangebrand-en genageld. Tijdens een twaalf weken durende opleiding passeerden alle soorten hoefproblemen de revue. Van hoefkatrol, abcessen, hoefbevangenheid, blaren, hoefrot, clubvoeten, tot het corrigeren van hoeven die te veel naar buiten of binnen draaien, hoeven die te stijl of te plat zijn, hoeven die te concaaf zijn, brokkelhoeven, de wittelijnziekte,…